Hanö 19/8

En lise for sjælen.
Morgendisen lettede uhyre langsomt i den vindstille ankerbugt og solen kæmpede for at få overtaget.
Et lappedykkerpar og deres unge kredsede fredsommeligt rundt båden i deres jagt efter morgenmad.
Baconén sprutte-de på panden, æggene blev vendt, brød ristet og kaffen brygget.
Hvilken skøn morgen. Det var ikke let at få taget sig sammen til at sætte sejlene for at komme videre og jeg havde da heller ikke noget hastværk.
Kringlede mig stille og roligt gennem skærgården, indtil jeg stak ud på mere åbent vand, for at fange lidt mere vind.
I adstadigt tempo gik det gennem Hanöbugten i en sydvestlig retning, indtil jeg nærmede mig Hanö. Fugle i tusindvis rastede på skæret og i læ af øen og snart efter lå jeg fortøjret i havnen efter kun små 20 sømils sejlads.
Blev modtaget af en sød ung havnemester-inde, som viste mig havnens faciliteter.
På min forespørgsel om sauna måtte hun beklage at den havde været i udu hele sommeren. Hun kom dog tilbage 10 minutter senere og kunne fortælle, at just i dag var den blevet repareret og vi gik ned og kiggede på det nye udstyr som vi så ved fælles hjælp fik indstillet til at saunaen skulle tænde kl. 20.
Derefter gik turen til den lille butik og fadeburet blev suppleret op med et par enkelte nødvendigheder.
Lige ved siden af ligger restaurant “Briggen” og et smut ind forbi den, resulterede i en bestilling af en portion fiskesuppe. Og hvilken suppe! Utrolig lækker, veltilberedt og elegant serveret, – og så til kun 89,- Skr. Kan varmt anbefales, hvis du kommer forbi 
Ovre mod vest er solen ved at finde en enkelt sky at gemme sig bag, hvilket minder mig om at det er ved at være tid for at få flaget ned, og ikke at forglemme, sundowneren Det har været endnu en skøn dag.
Saunaen er ved at være varm.
Og I – mine trofaste følgere/kommentatorer, må ha´ en dejlig aften.
Alt vel ombord
MoKoHo OP — her: Hanö Hamn(5 billeder)