Utö+Rödhamn 7/8

En hilsen fra den lille solbeskinnede havn, Rödhamn, på Åland. Efter 9 timers skøn sejlads, for halvvind, anduvede jeg denne dejlige lille havn. På havnekontoret kunne der købes friskrøget laks og hjemmelavet kartoffelsalat, så aftensmaden var ikke svær at tage beslutning om.
I går var jeg til koncert i Utö fyr. Et fantastisk sted. Salen, som lå på 1. etage, var vel omkring 8×8 meter og lige så høj, med 2 meter tykke stenvægge. Der var en utrolig god akustik. Efter koncerten var jeg lige et smut oppe på næste etage – der lå øens kirke!!!
Utö er en ret spændende ø med flot natur og mange forladte fæstningsværker, mest bygget af Russerne. Der er 40 faste øboere og gennem tiderne er en del skibe forlist i farvandet omkring øen. Der er også et fantastisk fugleliv, specielt i trækfuglenes sæson. Det tog 4 timer at komme hele øen rundt, med et fint lille hæfte i hånden, som fortalte alt om øens historie og natur.
………..
Mandag aften, var min bank så venlig at ringe og fortælle mig at mit Visa-kort var blevet spærret af Netz, da der havde været forsøgt misbrug over internettet!!
Hva´ gør man så lige, midt ude i den Finske skærgård, med nogle få Euro i kontanter???
………….
Jeg kom til at ligge mellem en flot Svensk træbåd og en Svensk/Finsk solo-sejler. Vi faldt i god snak, så det blev til både fælles landings-øl, sundowner og smagsprøver på bådenes beholdninger af diverse eksotiske Whisky og Rom mærker og så en enkelt øl. Svenskerens guitar kom frem og repertoiret af alskens skærgårds og rockmusik blev tæsket igennem indtil himlen begyndte at lysne og vi fandt det betimeligt at lade alle nabobådene få lidt ro 
I løbet af natten tilbød den flinke Svensk/Finne at låne mig lidt kontanter. Det viste sig i øvrigt at hans far var gammel studiekammerat med min mors Finske kusines mand !!
…………….
Flaget er taget ned, skyerne gløder ovre mod vest, fiskene springer lystigt i overfladen rundt båden. Det har været en skøn dag med 46 udsejlede sømil. Sveriges kysten kalder i morgen, så nu er det tid at finde køjen og blot vente på at havne mester-inden, leverer det friskbagte morgenbrød.Alt vel ombord
Sov godt
MoKoHo OP

— her: Rödhamn. (7 billeder)

 • Ninna Milbo Det lyder som et historisk sted. Tak fordi du deler dine oplevelser 
  Glæder mig til at læse om din videre færd til hyggelige havne..
 • John Reinhard Thomsen Glæder mig til at se dig Dragør havn og få alle røverhistorierne. Skal hilse fra din bror som jeg roede handicap med for første gang i 20 år.
 • Lene Kramshøj Sikke nogle fine oplevelser du har. Det er jo en hel dannelsesrejse.
 • Leif Glyager OP du beriger os alle med de livsbekræftende beretninger, gad vide om jeg og min cajon havde et godt match til den svenske guitar.
 • Judith L. Jacobsen Den der med Netz, er du sikker på det ikke er en af de der scam mails, der vil have dine konto oplysninger? De skriver altid at end konto er spærret pga misbrug.
 • Flemming Torp Petersen Hej Ole, jeg var for nogle år siden udsat for noget tilsvarende. Jeg havde “bunkret” 100 l. drikkevand a SEK 2,- pr. l. (!) på Ingmarsø i den Stockholmske skærgård. Da jeg ville betale med mit Visa Dankort var det blokeret. Da jeg kontaktede banken, sagde de, at der den foregående dag var foretaget to kontant hævninger på mit kort i Mexico City … Nu er det jo ikke sådan liiige at få 100 l. vand tilbage i hanen … Men jeg var så heldig, at min søn kom forbi i sin båd den næste dag …. Banken ville under ingen omstændigheder genåbne kortet, men igen var jeg heldig, for min kone skulle komme til Stockholm og sejle med hjem, så hun fik mit nye Visa Dankort med. I mellemtiden kunne jeg i banken hæve kontanter på mit Masters Card. Så nu har jeg altid et ekstra betalingskort med på mine sejlture … Hvordan nogen har kunnet foretage to kontant hævninger på mit Visa Dankort i Mexico City er en for mig uopklaret gåde …

  Msh Flemming – på vej til Strusshamn (ved Bergen), hvor Judith og Håkon og Poul og Marianne fra Helsingør ligger i øjeblikket.
 • Ole Peter Norsk Hej Flemming. Jeg havde også et Master Card med, men da Coop har opsagt aftalen med MC, virker det tilsyneladende heller ikke. Jeg må håbe på at vinden blæser den rigtige vej så jeg ikke skal bruge for mange SKR på Diesel  og så må jeg se at fange nogle fisk, så jeg også kan få lidt at spise  Jeg er nu i Gräddö, Nord for Stockholm, efter en fin tur over Ålandshavet, dog med et par timers tåge. Hils Judith Og Håkon.
 • Flemming Torp Petersen Jeg gik i en bank og kunne der hæve kontanter … Men det forudsætter naturligvis at man kommer et sted med en bank … Og såhudtjegvidsker er der ikke så mange ude i Skærgården … ;0) … PøjPøj!

  PS – Blev modtaget med honnør af Judith som hilser tilbage.