Utklippan 17/8

Sejler i måååååååååååne skin, jeg sejler naaaaaaten ind….
Var det ikke Birthe Kjær, der sang sådan noget lignende, for mange år siden? Endelig en sauna, der var værd at besøge, for andet end varmen.
Svenskerne frådser ikke med energien på samme måde som Finnerne, der oftest har både en til herrer og en til damer. Så her var endelig en velbesøgt fællessauna, med lidt pænt at se på Derefter en time på øjet og klargøring af “Skaden” til nattens sejlads.
Klokken er nu 1930, solen er ved at gå ned og det sidste punkt, – tjek af navigations lyset viser desværre, at styrbord/bagbords lanternen ikke virker. Pæren fejler ikke noget. Forbindelsen til soklen heller intet!!!!
Efter 1½ times fejlsøgning, finder jeg endelig fejlen. Et af de få kabler jeg ikke kunne skifte, da jeg sidste år renoverede hele bådens el-system, viste sig at være knækket inden i. Så var det bare frem med skævbideren, væk med 10 cm. kabel, muffer på og voila, Så er der lys i lanternen   Afsejler Kalmar kl. 2145
Vinden står i syd….Jeg skal mod syd. Så der er kun Jern-genoaen til at trække læsset
2000 omdrejninger på maskinen = en fart på 4,8 knob, i pænt store dønninger fra dagens blæsevejr.Hvis ikke det blæser alt for meget op i løbet af morgenen, regner jeg med at være fremme ved Utklippan, omkring 9-10 tiden.

Sov godt
Månen går snart ned og så er det tid til at kigge stjerneskud 
Her er alt vel ombord.
MoKoHo OP

 • Lise Hellborn Gonattur⛵
  God morgen i stuen.
  Utklippan anduvet 0745.
  Der kom heldigvis lidt vind, lidt før jeg rundede det sydøstlige hjørne af Sverige. Den drejede også lidt over imod øst. Så var det bare med at få kludene hejst, og tjuhej hvor det gik 
  Sundowneren er i dagens anledning omdøbt til en sunriser, som i dette øjeblik nydes på klippen.
  En dejlig natsejlads, med gode hilsner fra natteravne og morgenmennesker. Det er specielt dejligt når man ligger ude på det natdunkle blå. Tak for det.Turen er gået fint, nu skal sunriseren nydes og så skal skipper nok lige ha´ en velfortjent formiddags-morfarSolen stod op i øst og her er meget smukt.
  Alt vel ombord
  Godnat
  MoKoHo OP — her: Utklippan.