Oxelösund 12/8

Mandag d. 12-08-2013
Når nu vindmåleren viser 10-12 m/s, fra Sydvest, vel at mærke inde i havnen, er der vel ingen grund til hastværk?
Så dagen gik med en indkøbstur oppe i byen, fik pakket gummibåden sammen, og så lige et smut i sauna.
Der var lovet aftagende vind i løbet af eftermiddag/aften, så kl. 1715 stak jeg ud.
Vejrprognosen kl. 1800 ændrede sig dog en del.
Da jeg nåede næsten ned til Landsort, viste vindmåleren 10 s/m (det er herfra det medfølgende videoklip stammer.) Der var jo nogen der savnede lidt bølger i en tidligere kommentar 🙂
En times tid senere, da jeg rundede pynten, blæste det dog op. og nu viste måleren 14-15 s/m. Bølgerne blev ret hidsige og omkring 3-3,5 meter.
Jeg havde nu rebet og sejlede kun med lidt storsejl. Vinden nu foran for tværs, fra bagbord. Der blev banket en hel del pæle i 🙂
Timingen passede, så jeg fik navigeret uden om de værste regn og tordenbyger.Nu mørknede det og jeg så et hav af fantastiske stjerneskud mellem skyerne. Det er utroligt hvad man kan se, når man er langt væk fra storbyernes lyshav.

Ved 0030 tiden fandt jeg ind til en af Svenske Krysserklubbens ankerbøjer, men havde nær sejlet ind i en anden sejler som allerede lå der. UDEN den mindste smule ankerlys. Møgrøv!
Sejlede videre ind til Oxelösund og fortøjrede kl. 0145 ved Trawler-molen, da jeg ikke umiddelbart kunne få øje på en ledig plads. (Det var vist gratis 🙂 )

Ja, sådan blev aftensmaden til natmad og alle lemmer er hele endnu 🙂

Alt vel ombord
MoKoHo OP

— her: Landsorts Fyr.