Rosala 10/7

Så er Furuskär forladt for denne gang.
Sejlede til en lille hyggelig by, Rosala i går. Og hvad ser jeg, lige før jeg anduver havnen, i øvrigt som eneste gæst? Et Vikingeskib!
Det viser sig, at der netop her har været bosted for nogle af de Finske Vikinger.
Og så har man selvfølgelig lavet et fint og ganske interessant museum, som jeg så måtte besøge her til formiddag. Der er bygget kopier af diverse langhuse, smedie, kirke o.m.a. Og så fortælles der bl.a. om den gang det lykkedes at slå et angreb tilbage, udført af de fæle Dannere! Ak-ja, nu må jeg igen sande hvor krigeriske vores forfædre har været.
Inspireret heraf, måtte aftens menu tilberedes med vikinge undertoner Er nu anduvet Hangö, efter 5 timers skøn skærgårds sejlads, mest for halvvind i 5-6 m/s. vind.
Finnerne ser ud til endelig at have fået ferie. De tidligere dage så jeg sjældent mere end 5 sejlbåde. I dag holdt jeg op med at tælle da jeg nåede et stykke over hundrede.
Desværre er motorbådsfolket også vågnet. Og jeg ved ikke hvorfor, men selv på de bredeste farleder synes de åbenbart bedst om at passere en med 5-10 meters afstand, så man bliver kastet rundt af deres kølvand og tror riggen ryger af.

Nå, men det kan nu ikke ødelægge mit gode humør. Solen har skinnet fra en skyfri himmel hele dagen og jeg landede på en plads helt inde i havnen. Lige ved sejlklubben, hvor jeg oplevede en flot præmieceremoni efter et mesterskab eller regatta med Folkebåde og Drager. (Jeg har endnu ikke nået at lære at forstå Finsk) 

Her er et dejligt liv på havnen, med boder, restauranter, caféer med netadgang, og alt hvad man nu ellers kan ønske sig.
Så nu skal der bare lige vaskes lidt tøj, handles og så er det bare at vente på at de nye gaster dukke op på Lørdag. De kan se frem til en super vejrudsigt med sol og svage vinde, hvilket jeg er overbevist om, vil falde i god smag 

Alt vel ombord.
MoKoHo OP