Borgholm 15/8

Sikken en skøn dag.
Den fineste vind, foran for tværs, 4-6 sekundmeter og for det meste, sol. Så det var en skøn tur som gik til Borgholm på Öland, hvor sundowneren kunne indtages rettidigt. –
Billed 1.
Dagen startede ellers lidt sløvt. Brugte en masse tid på, forgæves, at finde en tankstation i Oskarshamn. Jeg er lidt nede med brændstof, så jeg sejlede ind til havnetanken, men der kunne man kun købe med kort. Den nærmeste tankstation viste sig at ligge 3 km. fra havnen,,,,,lige langt nok at slæbe på 30 liter diesel Damm, nu havde jeg ellers lige skaffet kontanter, via en der arbejder på hotellet ude ved indsejlingen til havnen.
Dagen i går var en hel del anderledes:
Stak tidligt ud fra Svenske Krysser Klubbens bøje ved St. Älö, med kursen sat mod Gotland. Vejrudsigten havde lovet lidt torden, men så ellers meget rimelig ud. Men efter en times tid, trak det virkelig op til uvejr og jeg fandt det mest fornuftigt at vende om.
Jeg nåede lige præcis ind i skærgården før det for alvor brød løs. Voldsomme kastevinde, torden, og lyn der bragede ned om ørerne. Dertil et haglvejr med ærtestore hagl. –
Billed 2.
Der var kun et at gøre. På med lynaflederen, slukke for det meste udstyr og fjerne hvad der kunne fjernes af forbindelser til el og antenner, og så bare lægge båden bi.
Vindmåleren havde jeg IKKE fået slukket, så da jeg efter det værste var overstået tjekkede den, stod den på 51 m/s i stødene???? Det tror jeg nu ikke på. Den har nok bare fået et elektrochok af alle de elektriske udladninger der var i luften. Den har siden nægtet at vise noget som helst, trods flere forsøg på genstart
Senere på dagen kom jeg gennem mange smukke steder, indenskærs –
Billed 3,
og dagen sluttede, trods truende skyer, ganske flot. – Billed 4.
Jeg nåede Oskarshamn efter 14 timer og en log der viste 61 sømil. Fortøjrede ved hotel Corallens bådebro og så kom min økonomiske redningsmand, Urban, ud til mig med de penge jeg havde overført til ham. Jeg fik lov til at overnatte ved broen.
Urban er ham jeg havde solgt et genua overtræk til, som jeg havde leveret samme sted, på udturen for knapt 2 måneder siden.Solen gik ned i vest, aftensmaden er sat til livs og humøret er højt
Alt vel ombord
MoKoHo OP — her: Kalmarsund.

 

I dag kan jeg nå sundowneren til tiden  — her: Hamnen, Borgholm.